Blog / fallwinter2019

In the endless pursuit of idealistic creation, architects from around the globe seek to integrate differing styles, pragmatic principles, and nuanced aesthetics within their valued projects. But sometimes, in order to see the promise of a specific dwelling, all it takes is another set of eyes. Such is the case with South Africa’s Tree House Constantia — an elaborate space that’s been reimagined by leskea ARCHIREPLICA.

The original dwelling, built by Vorster Architecture, is an established escape situated just outside of Cape Town. It’s a collection of tall, cylindrical structures that seek to strike a balance between the area’s naturally sloping environment, various lily-strewn ponds, and expansive treetop views. Red cedar battens adorn the exterior of the dwelling, while laser-cut Corten steel and hand-turned brass components serve to reinforce the home’s various columns. Circular bays, a dining area, and primary socialization space take form in Constantia’s first level — while upstairs, a master bedroom, bathroom, and nook give way to superfluous views of the surrounding treeline.

Malan Vorster Architecture Tree House Constantia madeinitaly zipcode36061 fallwinter2019 shirtmakers